Koulutukset ja valmennukset


TERVETULOA RATSASTUSSEURA CAPRIOLE ry:n JÄRJESTÄMIIN KOULUTUSTILAISUUKSIIN!

 

CARA ry.  järjestää laadukkaita luento- ja koulutustilaisuuksia. Niitä järjestetään myös yhteistyössä muiden lähiseudun seurojen kanssa.

TULOSSA 2019:

KILPAILU- JA SÄÄNTÖKOULUTUS PE 30.8.2019 KLO 18.00-20.00
TUOKON TALLIN MANEESILLA!
Järjestämme kilpailu- ja sääntökoulutuksen CARA:n jäsenille. Mukaan voi tulla sekä kilpailemista vasta aloittelevat että jo pidempäänkin kisanneet, koska sääntömuutoksia tulee vuosittain. Koulutukseen ovat tervetulleita myös seuran jäsenten vanhemmat ja kisojen talkoolaiset.
Tarjolla myös iltapalaa!
ILMOITTAUDU Katariina Mutkalle, p. 040 7334294 viim. ke 28.8.2019!
 
rataantutustuminen.JPG

 jalo2.jpgVIIME VUOSIEN TOIMINTAA mm.

Keväällä 2015 järjestimme yhdessä Sairilan Ratsastajien kanssa ELÄINLÄÄKÄRILUENNON, jonka meille ammattitaitoisesti mutta viihdyttävästi piti ell Antti Tukiainen.

Syksyllä 2015 ohjasimme kilpailemista aloittelevia ratsastajia Kilparatsastajan starttikurssilla, kouluttajana toimi Katariina Mutka.

Petri Tolmunen piti kenttävalmennuksen yhteydessä lokakuussa 2012 luennon maastoesteiden hyppäämisestä.

SÄÄNTÖ- JA ALUELUPAKOULUTUS järjestettiin yhteistyössä Mikkelin lähialueen ratsastusseurojen kanssa tammikuussa 2011-2015 Mikkelissä.

Kouluttajana tilaisuuksissa on toiminut SRL:n sääntövaliokunnan puheenjohtaja, koulu- ja estetuomari Kaija Borup Lahdesta.

Vuonna 2011 seura järjesti kolme luentotilaisuutta:

Tuomas Jauhiainen luennoi 26.3.2011 esteratsastuksessa valmentautumisesta. Luento oli erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen. Tuomas painotti, että ratsastajan tulee suhtautua itseensäkin urheilijana mm. ruokavaliota ja oheisliikuntaa myöten! Luennolla käytiin läpi myös valmentautuminen vuoden aikana lepo-, peruskunto- ja kilpailukausina.

Kiitos Tuomakselle tehokkaista valmennuksista ja luennosta!

Tuija Poutanen puolestaan opasti psyykkiseen valmennukseen 2.6.2011. Tuija herätti kuulijat keskittymään myös tähän tärkeään, mutta helposti huomiotta jäävään osa-alueeseen ratsukon valmentautumisessa. Kiitos Tuijalle mielenkiintoisesta luennosta!

Vuoden lopuksi Petri Tolmunen luennoi hevosen fyysisestä valmennuksesta ja sykevalmennuksesta 10.12.2011. Kenttäratsastustakin luennolla sivuttiin. Luento oli asiaa täynnä ja paljon ajatuksia herättävä kaiken tasoisissa kuulijoissa. Kiitokset Petrille hyvästä luennosta ja napakasta estevalmennuksesta!


CENTERED RIDING -luennon kävi vielä vuoden 2009 lopuksi pitämässä Jussi Ahtiainen (ratsastuksenohjaaja ja Centered riding -ohjaaja), joka on itse kilpaillut menestyksekkäästi kouluratsastuksessa myös kansallisella tasolla. Jussi pitikin seuran aktiivikisaajista koostuneelle kuulijakunnalleen hyvin kiinnostavan ja hyödyllisen parituntisen ratsastajan istunnasta ja sen vaikutuksesta hevoseen.

Jussi aloittikin seuran kouluvalmentajana vuonna 2010. Kiitokset Jussille tehokkaista ja monipuolisista valmennustunneista! 


Eläinlääkäri Emmi Klemetti luennoi ja keskusteli kanssamme mm. hevosen perusterveydenhuoltoon, jalkavammoihin ja lääkintään liittyvistä asioista loppuvuodesta 2009.

Koulutus pidettiin Tuokon Tallin maneesikahviossa. Kiitos Emmille opettavaisesta tilaisuudesta!


Keväällä 2009 seuran jäseniä kävivät valmentamassa kouluratsastuksessa Meri Satama ja esteratsastuksessa Tuomas Jauhiainen.

Meri piti myös tehokkaan Horsebic-tuokion. Tällä kertaa harjoitusten aiheena oli esteratsastus!


TUOMAS JAUHIAISEN ESTEVALMENNUKSESSA HIKI VIRTASI JA ESTEET ALKOIVAT YLITTYMÄÄN INNOKKUUDEN LISÄKSI TAIDOLLA!

Esteratsastuksen lajivalmentaja, ratsastuksenohjaaja ja agrologi Tuomas Jauhiainen käväisi valmentamassa innokkaita esteratsastajia ensimmäisen kerran 30.3.2009.

Ryhmiä oli kolme: puoliveriratsuille, suomenhevosille ja poneille omansa. Ratsukot olivat kaikki seura- ja/tai aluetasolla kisaavia/kisanneita, joten valmennustunneilla päästiinkin jo heti ekalla kerralla hyppäämään suhteutettujen välien ja sarjatehtävien lisäksi mm. trippeliä - esteiden noustessa kaikilla ratsukoilla enimmillään 90-100cm:iin!

Valmentajana Tuomas on asiansa osaava ja kannustava, mutta silti tarpeeksi päättäväinen. Kaikki valmennuksiin osallistuneet ratsastajat ovat olleet hyvin tyytyväisiä! Kiitos Tuomas!


Ratsastusseura Capriole ry:n järjestämät koulutukset 2008: 

Eläinlääkäri Aija Kontinen luennoi Tuokon Tallilla 22.4. aiheesta "Terve ja sairas hevonen". Luennolle osallistui parikymmentä aktiivista, tiedonjanoista seuran jäsentä.

Meri Satama kävi jumppauttamassa CARA:n jäseniä HORSEBICilla 14.05. Maneesissa ahkeroi ratsastustaitoaan ja kuntoaan kehittämässä lähes 20 Caralaista. Kaikki osallistuneet olivat tyytyväisen oloisia ja useampikin horsebiccaaja on toivonut jatkoa! 

Nuorille ja aikuisille pidettiin kevään aikana hevostaitoiltoja ja syksyllä hevostaitokerhot jatkuivat kaikille avoimina tilaisuuksina.

Hevosen oikeaa kohtelua painotetaan myös seuran järjestämissä kilpailukoulutuksissa. Helmikuussa oppia saivat seura- ja aluetasolla kilpailevat ja toukokuussa oli kilpailemista vasta aloittavien vuoro.

Muutamia CARA:laisia kävi kesäkuun alussa Centered Riding -klinikkaa seuraamassa Mikkelissä Relanderin Ponitallilla. Jokainen sai varmasti uutta ajateltavaa ratsastustaitoaan kehittääkseen.

Hevosenkäsittelykurssilla 13.7. opeteltiin perusasioiden lisäksi hevosen hallintaa erikoistilanteissa ja hevosen totuttamista kaikenlaisiin mörköihin: Kurssilla mm. ratsastettiin niin heiluvien sateenvarjojen kuin pehmolelujenkin joukossa (ja yli!) ja laukkailtiin maton päältä. Kouluttajana Meri Satama.